Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Σημείωμα Απριλίου 2014

Φωτογραφία: Σταμάτης Ηλιαδάκης, "Παροπλισμός"


Κλείνει σε λίγες μέρες ένας χρόνος από τότε που αποφασίσαμε να οργανώσουμε τούτο το ιστολόγιο, πυκνώνοντας τις αναρτήσεις μας σε τακτική, σχεδόν καθημερινή, βάση. Έτσι, ό,τι μάς απασχόλησε σχετικά με την ποίηση, τόσο στις συζητήσεις μας όσο και προσωπικά, σκεφτήκαμε να το αναρτήσουμε. Είναι κι αυτός ένας τρόπος να μας κάνει να διαβάσουμε περισσότερο, να γνωρίσουμε νέες φωνές ή να αφουγκραστούμε κάποιες που στο παρελθόν διέφυγαν της προσοχής μας. Είναι κι αυτός ένας τρόπος να διεισδύσουμε στον …ποιητικό πυρήνα αυτών των φωνών. Είναι κι αυτός ένας τρόπος επικοινωνίας. Ένα παράθυρο.
Γνωρίζουμε τη δυσκολία του εγχειρήματος καθώς και ότι υπάρχουν ιστολόγια πιο ενημερωμένα. Η παρουσία μας φροντίζουμε να είναι διακριτική, προσπαθώντας ωστόσο να υπάρχει κάποια ποιότητα τόσο στις προτάσεις μας όσο και στις συνοδευτικές αυτών εικόνες, μουσικές κ.λ.π. Φιλοδοξία μας είναι οι αναρτήσεις κάθε μήνα να περιέχουν μία τουλάχιστον αποκλειστικότητα (πρώτη δημοσίευση), ένα διήγημα, ξένη λογοτεχνία και φυσικά άφθονη ελληνική ποίηση. Επιπλέον, προσπαθούμε το ιστολόγιό μας να είναι εύχρηστο στον αναγνώστη ώστε να μπορεί, με τις στήλες του, να περιηγηθεί άνετα σε αυτό.
Ένας χρόνος λοιπόν κύλησε με, περίπου, 270 αναρτήσεις, πολύ μεράκι και με αναγνώστες σταθερούς, όλους εσάς που σας ευχαριστούμε από καρδιάς που μας στηρίζετε και μας βοηθάτε να βελτιωθούμε.

Σήμερα θα αποπειραθούμε να ενεργοποιήσουμε και μια νέα στήλη, αυτή των φωτογράφων, την οποία εγκαινίασε ο Γιάννης Σαββαΐδης, καλός φίλος και συνεργάτης μας, με τη φωτογραφία του «Κόκκινος ψαλμός». Έτσι, κάθε μήνα, μαζί με το σημείωμα, θα αναρτούμε και τη φωτογραφία του μήνα, η οποία θα αποτελεί κάτι σαν μηνιαίο εξώφυλλό μας, ελπίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο βελτιώνουμε την αισθητική του ιστολογίου μας, αλλά ενισχύουμε και την ταυτότητά του.
Λίγα λόγια για τον φωτογράφο του μήνα:
O Σταμάτης Ηλιαδάκης γεννήθηκε στη Χίο όπου ζει και εργάζεται. Είναι παντρεμένος και έχει δυο παιδιά. Σπούδασε στην ΑΣΕΤΕΜ ΣΕΛΕΤΕ - Εκπαιδευτικός Τεχνολόγος Ηλεκτρονικός Μηχανικός, και στη συνέχεια πήρε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Εξειδίκευσης στην «Πολιτισμική πληροφορική και επικοινωνία», από το τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Από το 2009 είναι μέλος της Φωτογραφικής Ομάδας Χίου.


η συντακτική ομάδα του Ποιητικού Πυρήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου