Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

"Η αιχμή του δόρατος" στην Βέροια. Παρουσιάστηκε στις 1/12/2014.




Το δοκιμιακό έργο «Η αιχμή του δόρατος - Κριτικά κείμενα 1987-2011» (εκδ. Futura, 2014), του ποιητή και κριτικού λογοτεχνίας Νίκου Λάζαρη, παρουσιάστηκε με πρωτοβουλία του Ποιητικού Πυρήνα, την Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 18:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων της πάντα φιλόξενης Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας (Έλλης 8).
Την εκδήλωση προλόγισε ο ποιητής Βασίλης Δασκαλάκης και συντόνισε ο συγγραφέας Γιώργος Λιόλιος, ενώ, για τον Νίκο Λάζαρη και το έργο του, μίλησαν η ποιήτρια Γεωργία Τριανταφυλλίδου, η οποία επικεντρώθηκε στο ποιητικό του έργο και ο ποιητής Δημήτρης Γ. Παπαστεργίου, ο οποίος μίλησε για την σπουδαιότητα της λογοτεχνικής κριτικής, ειδικά στις μέρες μας που η κριτική ανάλυση έχει εκφυλλισθεί σε βιβλιοπαρουσίαση. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ακούστηκαν ηχογραφημένα αποσπάσματα από το βιβλίο.
Ο κ. Λάζαρης αφού ευχαρίστησε κοινό και διοργανωτές μίλησε για το βιβλίο του χαρακτηρίζοντάς το ως μια «μποτίλια στο πέλαγο», λέγοντας χαρακτηριστικά πως «αν όλα πάνε καλά θα διανύσει τον ωκεανό και θα πάει μακριά». Ακολούθησε ολιγόλεπτη συζήτηση με το κοινό, η προσέλευση του οποίου κρίθηκε ικανοποιητική.
Για την διάθεση των αντιτύπων του βιβλίου, φρόντισε η κυρία Τασούλα Χριστοδούλου και το βιβλιοπωλείο «Ηλιοτρόπιο», ενώ, στο περιθώριο της εκδήλωσης, οι συντελεστές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν από την κυρία Ασπασία Τασιοπούλου στους ανακαινισμένους χώρους της Βιβλιοθήκης.



ΕΠΙΜΕΤΡΟ
Παραθέτουμε τις σχετικές αναφορές του διαδικτυακού τόπου “faretra.info”, τις οποίες επιμελήθηκε εξαιρετικά η κ. Δήμητρα Σμυρνή:

α) Το ρεπορτάζ για την εκδήλωση:

β) Η συνέντευξη που έδωσε ο Νίκος Λάζαρης στην Δ. Σμυρνή

γ) Το κείμενο του Νίκου Λάζαρη με τον τίτλο: «Βέροια μια πόλη μαγική»


Η φωτογραφία είναι του Γιάννη Δασκαλάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου