Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Ερωτικό Ραντεβού στην Βέροια




ΕΡΩΤΙΚΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ήταν ο τίτλος της ποιητικής βραδιάς που συνδιοργάνωσαν η γκαλερί Παπατζίκου και ο Ποιητικός Πυρήνας στις 14 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 7 το απόγευμα, στον χώρο της γκαλερί στην Βέροια.

Την εκδήλωση προλόγισε η κυρία Βίκυ Παπατζίκου καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους. Έχοντας αφιερώσει ολόκληρο τον μήνα Φεβρουάριο στην υποστήριξη της καμπάνιας: «Μαζί θα ανάψουμε τα φώτα»για την ανακαίνιση της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας, με bazaar βιβλίων, ανοιχτό κουμπαρά και ποικίλες άλλες δράσεις, εκδήλωσε τη χαρά της για την ανταπόκριση του κόσμου καθώς και για το ότι ο στόχος της καμπάνιας κοντεύει να επιτευχθεί.
Στη συνέχεια, οι λογοτέχνες: Δημήτρης Ιορδ. Καρασάββας, Σούλης Λιάκος, Γιώργος Σιώμος, Βασίλης Δασκαλάκης, Παύλος Παρασκευαΐδης και Δημήτρης Γ. Παπαστεργίου, ανάγνωσαν ερωτικά ποιήματα δικά τους αλλά και αγαπημένων τους ποιητών, μεταξύ των οποίων οι Βύρων Λεοντάρης, Ανδρέας Εμπειρίκος, Νίκος Εγγονόπουλος, Νίκος Λάζαρης, Ιγνάτης Χουβαρδάς, Αντώνης Αντωνάκος κ.ά.
Τις μουσικές γέφυρες ανάμεσα στα ποιήματα έχτισε με την φυσαρμόνικά του ο Στέργιος Μποζίνης ταξιδεύοντας το ακροατήριο στα μελωδικά σύμπαντα των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Λεοντή και άλλων συνθετών.
Την εκδήλωση συντόνισε η κυρία Κατερίνα Ζιαμπούλη, η οποία έδωσε την ευκαιρία και στο κοινό να διαβάσει ποιήματά του. Έτσι διαβάστηκαν επιπλέον, ποιήματα του Παναγιώτη Χαϊτίδη (και στα ισπανικά), του Δημήτρη Καπετανάκη του Γιάννη Σαββαΐδη καθώς και του 83χρονου γιατρού Κώστα Ζαρκάδα, ο οποίος ήταν μία από τις εκπλήξεις της βραδιάς, τον επίλογο της οποίας έντυσαν μελωδικά οι Φώτης Σιμόπουλος, Στέργιος Μποζίνης και Σούλης Λιάκος.
Δεν υπήρχε τίποτα το προσχηματικό, καμιά επιτήδευση, μήτε καν πρόβες. Η βραδιά κύλισε όμορφα βασιζόμενη στο παρεΐστικο κλίμα, που είναι άλλωστε και ένα από τα μότο του Ποιητικού Πυρήνα. Και όλα τα παραπάνω συνέβησαν περιτριγυρισμένα από έργα τέχνης και πολλά πολλά αξιόλογα βιβλία (αρκετά εξ αυτών ενυπόγραφα από τους δημιουργούς τους), τα οποία, προς το τέλος της εκδήλωσης, οι εκλεκτοί φίλοι της βραδιάς, με ένα ποτήρι κρασί στο χέρι, ξεφύλλισαν, σχολίασαν και πρόσθεσαν στις βιβλιοθήκες τους επειδή

Αγαπάμε τη Βέροια και την Βιβλιοθήκη της
και επειδή

«Μαζί μπορούμε»

«Μαζί θα ανάψουμε τα φώτα»






Φωτογραφίες: Δήμητρα Σμυρνή και Βασίλης Δασκαλάκης
Μπορείτε επίσης να διαβάσετε το σχετικό με την εκδήλωση άρθρο της κυρίας Σμυρνή στην Φαρέτρα: http://faretra.info/2016/02/15/sti-dimosia-vivliothiki-tis-veroias-afieromeni-i-vradia-erotikis-poiisis-apo-ton-poiitiko-pirina-kai-ti-gkaleri-papatzikou/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου